Хотели в България. Почивка и настаняване в хотели, вили и къщи

  • Градски
  • На море
  • На планина
  • Балнео и СПА
  • На село
  • Старовремски

хотел Посейдон

Град: к.к. Златни Пясъци
Адрес: Панорама 3 , №152 покажи на картата
Телефони: +359 52 995869, +359 887 100521, +359 878 99 44 07
Факс: +359 52 344355
Скайп: Antony19671
Цена на човек: 35.00 - 40.00 лв, BB - нощувка + закуска
Обектът е прегледан: 3947 пъти
 
Хотел „Посейдон” е комплекс от няколко самостоятелни вили.

Намират се в тихата зона над курорт Златни пясъци – един от най-посещаваните черноморски курорти в Североизточна България.

Предпочитан за почивка от българските и чуждестранни туристи.В близост до гр. Варна, морската столица на България, комплексът е свързан с магистрален път и отстои само на 20-30 мин. от международното летище, железо-пътната гара и пристанище Варна.

За удобство на гостите е осигурен транспорт от и до летище Варна.Хотелът е разположен на 300 м от морето, на 100м от курортен комплекс "Златни Пясъци" и на 13 км. от гр. Варна, с панорамен изглед към морето. Достатъчно отдалечен е от шума на близкия курорт, за да осигури максимално спокойствие и уют на своите гости.

Комплекса е построен в района на Природен парк „Златни пясъци” – уникално съчетание на морски климат, слънчеви плажове и вековна гора.

За търсачите на приключения предлагаме незабравими изживявания с джип сафари,стрелба с пушка и други екстремни удоволствия !

Предлагаме още разходка и риболов с моторна лодка - шест-местен скутер в черноморски води ! Скутера е собственост на комплекса и е на разположение на гостите !Хотелът предлага възможност за туризъм и екскурзии до близки и интересни туристически обекти:

- Побитите Камъни


Каменната гора е уникален природен феномен по-известен като "Побитите камъни", име напълно отговарящо на действителността. Това е завладяващ ансамбъл от каменни колони високи до 10 m, кухи или плътни цилиндри, пресечени конуси, различни по форма и големина скални блокове и множество каменни късове разпилени по целия комплекс.

От векове Природата извайва каменните структури на "Побитите камъни" за да ги превърне във впечатляващи скулптури - хора, животни, чудовища, митични същества … "Каменните стражи", "Камилата", "Трона", "Каменната гора" са имената само на част от тези природни пластики.


Други впечатляващи забележителности в околността са:

- Аладжа манастир - средновековен скален манастир от 14 век, който с намиращите се в непосредствена близост Катакомби образува исторически комплекс. В най-силните си години е бил голям църковен и книжовен център. От последния етаж на манастира се разкрива прекрасна гледка към Черно море. През 1957 г. е обявен за Национален паметник на културата.

- Базилика и късноантична крепост от 4-7 век - в северна посока от Аладжа манастир, открити от братя Шкорпил.

- Останки от антична крепост от 4-7 век - в местността Калето

- КК „Златни пясъци”,

-КК „Св. Св. Константин и Елена”-на територията на комплекса се намира и параклисът "Свети Свети Константин и Елена", който някога е принадлежал на манастир, изграден в чест на император Константин и неговата майка императрица Елена.

- Кранево

- Албена

- Балчик с известната Ботаническа градина и Двореца

- нос Калиакра - Нос Калиакра е разположен на 60 км. североизточно от гр. Варна. Брегът е стръмен с отвесни скали, които се спускат 70 м. надолу към морето. Името на местността означава “красив нос”.

С нос Калиакра се свързват много легенди. Най-известната от тях разказва за 40 български девойки, които завързват косите си една за друга и се хвърлят в морето, за да не попаднат в ръцете на османските поробители.

Днес нос Калиакра е красив природен резерват, където гнездят корморани, тюлени и делфини плуват в морето и много др.

- Дълбока - Екзотичен ресторант за морски дарове и неговата мидена ферма веднага след гр.Каварна на самия морски бряг и много др.

Топ обекти